Inkluzivni cheerleading

Inkluzivni cheerleading je nova kategorija v cheerleadingu, ki je bila prvič predstavljena na ICU svetovnem prvenstvu 2017. Ekipe v inkluzivnem cheerleadingu so mešane ekipe športnikov z gibalnimi ovirami in brez oviranosti, ki skupaj tekmujejo bodisi v performance cheer koreografiji ali v koreografiji, katera vključuje vse elemente cheerleadinga.

Gibanje dokazano deluje sprostitveno na mišično in duševno napetost otrok in odraslih, žal pa se invalidi premalo vključujejo v športne dejavnosti, zato je namen predstaviti in ponuditi novo športno-rekreativno dejavnost, ki pomaga pri izboljšanju in ohranjanju zdravstvenega ter psihičnega stanja, kakovostno zapolnitev in popestritev prostega časa ter izboljšanje odnosov v skupini.

V inkluzivni cheerleading kategoriji lahko sodelujejo gibalno ovirani na invalidskih vozičkih ali otroci s posebnimi potrebami. V pravilih ICU je navedeno, da mora biti ekipa sestavljena iz najmanj 25% športnikov invalidov. Pri pravilih in smernicah za izvajanje tekmovalne točke se upoštevajo prilagoditve, ki jih imajo ljudje z različnimi motnjami, da se lahko varno izvaja tekmovalni nastop.

Vsakemu se s prilagoditvami lahko najde pomembna vloga, da uspešno po svojih zmožnostih sodeluje v inkluzivni cheerleading ali performance cheer koreografiji ter se tako nauči novih atraktivnih gibalnih dejavnosti. Na ta način se zmanjšuje razlike in omogoča inkluzijo, kar ima bonitete za vse udeležence.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri